Paolo Robertos karriär som proffsboxare

Paolo Roberto såg dagens ljus för första gången den 3 februari 1969 och växte upp utanför i Upplands Väsby utanför Stockholm. Idag har han blivit mer känd inom livet som programledare i TV och genom att vara en mer offentligt person än för den proffsboxare som han var i början. Det finns en film från 1987 där han medverkat som skådespelare.

Filmen som heter Stockholmsnatt var till stor del baserad på hans liv och erfarenheter när han var yngre. Han såg det som ett viktigt budskap att få ut om den ungdomskriminalitet som fanns på den tiden i Stockholm. En kortlivad karriär som politiker inom Socialdemokraterna har han hunnit med och han kandiderade till Riksdagen med dem. Karriären som proffsboxare avslutade han med att 2001 utmana WBO-världsmästaren från året innan Armand Krajnc. Armand antog den utmaningen. Roberto tog sig igenom alla ronder, men det var knappt att han lyckades. Matchen blev väldigt omskriven i media. Även om han inte har utmärkt sig lika mycket ur ett sportsligt perspektiv i media än han har gjort genom att delta i andra offentliga sammanhang har han bidragit stort till ungdomar runt om i Sverige.

Början av karriären

Det var i unga år som han började med kampsport och det första han utövade var judo. Redan när han var 8 år hade han kvalat in och kunde delta i SM. Efter det fortsatte han med judo, men började även med kickboxning och taekwondo. Det vi mest ser honom som är att han varit proffsboxare, men sett till vad han har gjort har han utövat kickboxning och taekwondo mer. Det han brann för under många år var att jobba mot den ungdomskriminalitet som finns på Stockholms gator. Han var själv känd hos polisen som ung och var ofta inblandad i slagsmål. Polisen hade till och med ett namn på det gäng han tillhörde, Örnligan. Det var des här händelserna i hans liv som lade grunden till filmen Stockholmsnatt. I samband med att filmen kom ut var han även med och startade organisationen Non Fighting Generation, NFG.

Början av karriären

Början av karriären

Sportsliga resultat

När det kommer till de sportsliga resultaten kan vi verkligen märka hur de har legat vid sidan av hans annars offentliga liv. Han har två gånger gått matcher om VM-bältet som proffsboxare. Båda gångerna har han förlorat. Ett bälte har han vunnit och det var en match som gick på Åland. Paolo mötte Eduardo Bejarano från Argentina. Det var WBC´s bälte som är ett interkontinentalbälte och inte berättigar till någon titel som världsmästare. För Paolo var ändå det här något som kan att bli en vändpunkt för honom. Taekwondo var ändå den sport han lyckades bäst i resultatmässigt och han tog flera gånger SM-guld och han blev även Nordisk mästare. Han hade framstående resultat inom kickboxning och här tog han hem ett SM-guld. Efter att hans karriär inom sporten tog slut har vi sett honom i en rad andra branscher. Han har bland annat varit programledare för en rad olika program och han driver även företag inom restaurangbranschen.