Malin Baryard Johnsson– slog igenom i raffset

Jag tror att det är få personer som glömmer synen när Malin Baryard kom tillsammans med Maria Bäckström red in på arenan i raffset. Det var i den årliga Maskeradhoppning på Stockholm International Horse Show och skulle föreställa Eva Dahlgren och Efva Attling. För Malin blev det ett steg ut i rampljuset och strax därefter skrev hon ett sponsorkontrakt med H&M som var värt mycket pengar.

Sportsliga prestationer genom alla år

Efter hennes genombrott i rampljuset har hon svarat upp med sportsliga prestationer på högsta nivå och hon har varit en stadig del i det svenska landslaget sedan slutet på 90-talet. Hennes största meriter är lag-silver i både EM, VM och OS. Medaljer tog hon med hästen Butterfly Flip som genom åren hade enormt stora framgångar och alltid med Malin i sadeln. Individuellt har de tillsammans även tagit en tredjeplats vid finalen i Världscupen i Las Vegas 2003. Malin Baryard Johnsson hade redan i unga år stora framgångar internationellt. Med ponnyn Innishannon tog hon 1990 ett individuellt guld på ponny-EM. När tiden som ung ryttare fortsatte på storhäst fortsatte framgångarna och hon erhöll under några år många medaljer på de internationella banorna med bland annat flera EM-medaljer. De här åren banade väg för en karriär som en fantastiskt framgångsrik ryttare. Många gånger har hon varit den första kvinnan att erhålla en placering. Genombrottet som ryttare kom när hon vid 20 års ålder tog en sjundeplats i Världscupfinalen på Scandinavium i Göteborg.

Sportsliga prestationer genom alla år

Sportsliga prestationer genom alla år

Varit med och drivit svensk ridsport framåt i media

Malin Baryard Johnsson har på många sätt varit med om att ta svensk ridsport framåt i media. Hon har varit ett ansikte utåt och med hennes sponsorkontrakt med H&M har hon kunnat bidra till att öppna upp för nytt mode inom ridsporten. Hon har många gånger vågat sig på att rida i tävlingskläder som skulle ha kunnat svårt att ta sig in i den annars väldigt konservativa ridsportvärlden. Malin har inte bara hållit sitt intresse för mode vid liv. Hon är sedan många år gift med TV-programledaren Henrik Johnsson och med sina två söner bor de på Jonstorps gård utanför Söderköping. Malin har genom åren hunnit med att medverka i bland annat TV-programmet Barbacka där hon var programledare varit domare i programmet Vi i femman. Förutom att medverka i TV har hon även varit med och släppt en singel med det lokala bandet Spånka NKPG. Musiksingel hette lite passande Do you wanna ride.

Karriären fortsätter

Malin Baryard Johnsson har inga planer på att sluta sin ryttarkarriär och skördar fortfarande stora framgångar 43 år gammal. Hon bedriver fortfarande sin verksamhet på samma gård som hon började för många år sedan. Med sin givna plats i det svenska laget som ankare kan vi räkna med att se Malin Baryard Johnsson rida i många år till. Hon har genom åren producerat topphästar som hon själv utbildat och tagit till toppen och läget är på samma nivå idag som det var för några år sedan. Hon är en stjärna som kommer att fortsätta att glänsa på den svenska ridsporthimlen några år till.