Fler svenska kända hästryttare

Hästen är ett underbart djur som har visat sig vara bra för människan i terapeutiskt syfte så det är inte så märkligt att det finns många människor som verkligen tycker om det vackra djuret.

För att vara nära hästen så börjar många med ridning redan som barn och är man duktig på att rida så kan man välja att ta det ett steg längre och börja tävla med hästen ibland annan dressyr och banhoppning. Är man duktig tillsammans med hästen så är det möjligt att bli hästryttare och faktiskt utöva ridsporten som yrke. Det finns många svenska personer som har blivit kända hästryttare eftersom de är duktiga tillsammans med sin häst men vilka är några av de kända hästryttarna?

De tävlar med hästen

Amanda Ericsson, född 1985 och kommer från Varberg. Hon började rida så tidigt som vid 6 års ålder. När intresset blossade upp hade hennes familj inte råd att köpa en egen häst vilket resulterade till att hon var tvungen till att låna andras och hon lärde sig mycket av att inte alltid ha samma häst. Kanske hade hon inte varit en lika duktig ryttare att få pröva sig runt på olika hästar och upptäcka att olika hästar har olika egenskaper vilket man som ryttare lär sig av. 2015 vann hon inomhus VM. Angelica Augustsson, född 1987. Redan 2004 vann den duktiga ryttaren Ponny SM och kom sedan på sjunde plats i Ponny EM. 2011 kunde man se henne vinna sin första världscupfinal och året efter blev hon uttagen till OS men en olycka skedde med hennes häst vilket gjorde att hon inte kunde ställa upp i OS men hon gav förstås inte upp för det. 2013 bestämde hon sig för att delta i EM och vann där brons. Idag bor hon i Tyskland och försätter där med sin passion för ridsporten.

De tävlar med hästen
De tävlar med hästen

Emma Emanuelsson, född 1985. Hon började rida tidigt och började tävla redan som 6-åring. Under sin tid som Ponnyryttare så vann hon 3 SM guld samt ett brons. Hennes vinster skulle förstås inte sluta där. När hon hade hunnit bli fjorton valde hon att gå över till att tävla med större hästar och hennes talang kvarstod och hon har blivit tilldelad många priser sedan dess. Jens Fredricson, född 1967. Han är en duktig ryttare inom banhoppning. 2008 och 2012 har han vunnit de svenska mästerskapen. 2012 fick han chansen att delta i OS och kom då på delad 26e plats. Förutom att fortfarande hålla på med banhoppning så är han idag stallmästare och utbildar andra ryttare i just hoppning. Peter Ljungberg, född 1970. Han har varit ryttare på professionell nivå sedan 1992. 2006 och 2014 var han dessutom landslagsryttare. Förutom att vara en duktig ryttare så är han även grundaren till westernridskolan som ligger belägen några mil utanför Borås. Där utbildar han folk från nybörjarnivå till en mer seriös nivå för de som drömmer om att kunna tävla som ryttare. Rid grupperna är små med högst fyra personer i varje grupp så att alla ska få ut så mycket som möjligt av träningen.