Ska man träna på semestern?

January 17, 2015 by admin  
Filed under Allmänt


Video ovan, Ironmans träning på semestern.  Öppna dörren till huset, snedda runt poolen och ut på stranden. Ska man förresten träna på semestern? Jo jag vet, vilken jävla dum fråga.  Skiter björnen i skogen? Paddlar indianer kanot? Sover Dolly Parton på rygg? Är Djoko, Nadal och Ferrer  de mest dopade tennisspelarna någonsin? Vore Sverige ett mycket bättre land med en kula i huvudet på Svetsar-Steffe, Romson, Sjöstedt och Fridolin?  Har tomten skägg?  Svaren är förstås självklara.

Du har väl tränat under julen?  Jag tycker det är pinsamt att se alla som kommer tillbaka efter två veckors ledighet vid julen eller en månad på sommaren.  Fem kilo tyngre och med 100% ångest. Eller troligen 200%.  Man måste inte bara börja jobba utan även tappa vikt.  Gör inte detta misstag.

Var inte så jävla lat och låt bli att träna på semestern.  Ägna en enkel halvtimme om dagen till att röra på kroppen.  Själv tränar jag mer än så och med högre intensitet men det är skitsamma.  Det viktiga är att göra något.  Träna en halvtimme om dagen och ägna resten av dagen till att slappa, ha sex med frugan, vara med barnen, dricka vin, se på TV, spela tennis eller vad du nu tycker är kul.

Mitt upplägg är förstås annorlunda än alla andra. Jag jobbar 365 dagar om året för att ta hand om företaget och stänger aldrig av internet eller email.  Smart som man är så slösar man inte bort tid med att prata i telefon.  Det är email som gäller. Jag jobbar förstås få timmar varje dag och kan befinna mig var som helst där det finns internet.  Toppen, man vill ju inte vara på kontoret och förstöra.

Vet inte riktigt om man kan kalla det jobba.  Att sitta vid poolen eller sjön, njuta av utsikten med en flaska vin och skicka email.  Jobb?  Förstås inte.  Att vara flexibel och jobba smart innebär att man kan vara utomlands två månader om året, två månader vid sommarstället och en månad spelandes tennis  på olika platser.

Det finns två olika strategier att följa:

1. Träning direkt på morgonen: Jag vaknar utan alarm vid 7-8 på morgonen.  Det känns lite tungt att direkt dra på sig löpardojorna eller att köra ett styrkepass men det är fantastiskt skönt att få det bortgjort.  Sedan har man resten av dagen till annat, utan att känna ångest.  Nackdelen är att det kan vara svårt med disciplinen på morgonen.  Man är seg och vill kanske ta en kopp kaffe och slappa ett tag.  Sedan blir man hungrig och då är det kört med träningen.

Fördelarna är att allt är klart på förmiddagen.  Då kan man med gott samvete ta ett par öl på tidig eftermiddag och dricka rikligt med vin resten av dagen/kvällen

2. Träning på eftermiddagen: Trevligt att ta det lugnt på morgonen och softa.  Ingen brådska utan allt får ta sin tid.  Den enorma nackdelen är att det ofta inte blir någon träning under dagen.  På eftermiddagen drar saker ut på tiden och man är kanske seg efter en sen lunch.  Sedan blir man sugen på en pilsner och då är det kört.  Att sitta ned framför brasan eller poolen på sen eftermiddag är ju även rätt trevligt

Mitt upplägg är uppskattningsvis träning på eftermiddagen en dag i veckan och resten träning på morgonen.  Andra rekommendationer på hur man ordnar träningen under semestern med njutning?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

No related posts.

Kommentarer

8 Svar till “Ska man träna på semestern?”
 1. Mats N says:

  Negativ överraskning…
  Jag skall inte ta till i övertoner även om det verkar vara det som gäller i vår tid för att få fram ett budskap. Men låt mig konstatera att jag blev besviken på dig Alsterback.
  Självklart borde styrelsen, valberedningen och årsmötet entledigat sin ordförande för en tid sedan då bara misstanken mot honom gör honom, och i en förlängning Svenska TF, till en “lame duck” i tex sponsorsammanhang. Men det är en farlig väg du väljer då du briljerar med ekonomikunskaper och leker jurist och advokat. Om han frikänns skulle ärekränkning kunna slå tillbaka. Lätt att vara kaxig i en blogg men va fasen har du för bevis i en säkerligen mycket komplicerad härva?
  Angående Ymer så blir jag så in i helvete trött då journalister glömmer saker på vägen – men att du gör det är smaklöst då du har en egen gedigen tennisbakgrund. 1. Utan Skara TK, tränarna där + Lidköpings TK och gymnasiet där hade inte GTG haft ett material att ta hand om? 2. Att SvTF inte haft “någonting” med utvecklingen att göra är ett hån mot SvTF men även personligt mot Johan Hedsberg som var en viktig kugge i diverse tidiga förbundsaktiviteter, resor och läger m.m – då han var förbundstränare. Dessutom en klok sådan. Sista coachen får all cred men inte fan hade Ymers varit där de var i dag om de växt upp i Bromma?! Helt omöjligt!

 2. admin says:

  Mats: Tack för din kommentar. Du verkar mycket dåligt påläst som tror att det är Alsterback som skriver. Sedan kommenterar du Ymer, förbundet och Dahlbo i ett inlägg om att träna på semestern? Tagit ett par vinare ikväll?:-)

  Dahlbo står anklagad för grovt svindleri och grovt bokföringsbrott. Att skriva om detta går alldeles utmärkt. Han är en anklagad ekobrottsling. Ärekränkning? Du verkar ha tittat på för många mexikanska filmer. Att han är en idiot är en subjektiv åsikt som nog de allra flesta delar. Det är väl tveksamt om han blir dömd eftersom ekobrottsmyndigheten är värdelös i Sverige. Det hindrar inte att han borde sitta minst 10 år i fängelse. Och absolut inte sitta i styrelsen för SVTF. All inom finnansmarknaderna vet att HQ var/är assholes. Jag har mycket god insikt i detta.

  Hedsberg är ett namn som ploppar upp och det verkar som han gör och har gjort ett bra jobb i det tysta. Jobbar nu inte förvånande för GTG. Det stämmer att han jobbade med Ymer men jag ser det mer som en lyckträff att förbundet lyckades anställa en sådan kompetent person. Det hör till ovanligheterna. Hedsberg ska inte hånas och det var inte min avsikt.

  Det stämmer dock att förbundet ska hånas. Är man så dålig så ska man ha skit. Du verkar inte veta vad som händer bakom kulisserna. Man kan väl säga att förbundet inte direkt varit förtjusta i GTGs framgångar. Att man sedan låter Dahlbo sitta kvar som ordförande säger väl egentligen allt.

  Ha en trevlig kväll

  /Ironman

 3. Magnus says:

  Hej

  Nu har jag iofs inte last denna sidan på rätt länge så förstår inte varför mitt namn kommer upp. Är det hemligt vem som skriver här? För din info Mats: Jag slutade skriva för flera år sedan på amqj.se så jag har inget med någon text här att göra.

  Magnus A

 4. admin says:

  Magnus: Det är inte hemligt vem som skriver här. Den som läser ett par inlägg kan enkelt räkna ut det. Jag vet inte heller hur ditt namn kom upp i denna diskussion. Kanske Mats har tagit ett par vinare för mycket. Varför han kommenterar Dahbo och förbundet i ett inlägg om hur man tränar på semestern är oklart.

  Hur är det med axeln? Ses på KLTK!

  /Håkan (Ironman, Spöket)

 5. Magnus says:

  Tjena, nu har jag läst ikapp och ser att du skriver personligt. Konstigt mitt namn kom upp…men men.

  Axeln är bättre men tyvärr fick reda i förrgår på att jag måste operera höger knä också. Ingen fara på taket men jävligt tråkigt att inte kunna spela på så länge. Får se det positivt och kommer vara ännu roligare när jag väl är fit igen. Hoppas du mår bra, ses på klubben

 6. Christer says:

  Admin: Du skriver väldigt personligt och en aning okunnigt. Du chansar hej vilt och skriver om saker du inte begriper dig på. Bättre då att du håller dig till ditt ämnesområde, enkelt och simpelt.

 7. admin says:

  Christer: Tack för din åsikt. Du har svarat i en tråd om hur man tränar på semestern…. Eftersom jag är på semester fem månader om året så måste jag nog anses vara en världsledande expert inom ämnet:-) Ha en grym vecka!/ Ironman

 8. Christer says:

  Jo, det är sant. Trevlig semester:-)