Auzzzzzzztralian Open

January 22, 2015 by admin  
Filed under ATP, Allmänt

Jag vet inte vad ni tycker men än så länge har Australien Open varit ett stort sömnpiller. Jag rengör hellre poolen eller diskar än att se på nuvarande matcher. Som att titta på tredje omgången av Superettan i fotboll.  Och nämn inte ens damtennisen. Tror vi måste ta tag i ett kärt ämne och börja diskutera dopingen inom tennisen.  Nuvarande tävling är en av de viktigaste när de gäller doping pga värmen.  Sedan kommer US Open och sedan Franska.  Wimbledon ställer små krav på att vara dopad.

Inom kort böjar vi en liten serie med inlägg om doping inom tennisen.  Eller det blir nog förresten en lång serie inlägg. Vi kikar lite på doping rent allmänt, kända dopingfall inom tennis och andra sporter men framförallt hur man kan vara en elittennisspelare  utan att åka fast.  Hur går man tillväga?  Hur testas tennisspelarna?  Vad använder man?  Sprutor, tabletter, krämer, plåster, dropp? Hur är det möjligt att inte åka när man hela tiden testas? Hur stor skillnad gör dopingen egentligen?  Hur viktiga är de personliga läkarna och rådgivarna?

Vi kikar även på hur ofta spelarna testas?  Kollar man EPO?  Bloddoping?  HGH? Vilka spelare testas oftast?  Vad händer om en spelare missar en test?  Hur ofta testas spelare utanför banan? Många frågor att besvara  .

Vad säger vi om årets upplaga om Australian Open då?  Jag har svårt för alla sporter innan det verkligen gäller något.  Matcher  innan semifinalerna är knappt värda att titta på. Gäller alla sporter.  Hockey, fotboll, tennis, amerikansk fotboll eller NBA.  Innan det är dags för semifinaler eller finaler kan man göra annat. Speciellt eftersom en del inte kämpar. Fognini tex, varför stänger inte ATP av idioten?  En otrolig talang som är ruggit bra när han vill.  Tyvärr så tankar han var tredje match.  Trots det är han top 20. Märkligt.

Vår kompis Lopez vann efter att ha legat under med 2-0 i set och 4-0 i det tredje.  Kom tillbaka och sedan blev motståndaren skadad.  Sluta aldrig kämpa…..  Synd att inte Hewitt vann.  Nu dags för honom att sluta.  Han måste vara i en kraftig depression som inte kan sluta.  Har väl inget annat att göra.  Förslagsvis ta hand om barnen.

Tillbaka till doping.  Det pratas väldigt lite i tidningar och TV om doping inom tennisen  trots att många är dopade. Framförallt de  som är top 20. Positiva prover hålls hemliga och man vill inte att någon ska åka fast.  ATP i ett nötskal. De som åker fast är klantiga och har dålig rådgivning. Så mina vänner, vem är eller har varit mest dopad på touren? Vem fuskar eller har fuskat mest? Rösta ute till höger på de som oftast nämns.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Related posts:

  1. Dags för doping!

Kommentarer

Ett Svar till “Auzzzzzzztralian Open”
  1. Norrbotten says:

    Du får gärns skriva lite mer om doping. Du verkar veta saker som vi vanliga dödliga inte har koll på. Gärna ett rejält inlägg i ämnet!