167 trappsteg

January 24, 2015 by admin  
Filed under Allmänt

Året var 1987 och jag hade precis börjat college i USA.  Min coach var träningsfanatiker och ville gärna att vi skulle köra en del fys. Han hade en briljant idé, “Guys, today we are running the stadium”. Va fan var detta?  Detta innebar att springa upp och ner i skolans basketarena. Inte bara några trappor.  Från botten till toppen runt hela arenan.  Varenda trappa skulle täckas.  Minst ett varv.  Inte världens största arena men den tog i alla fall 20 000 så en hel del trappsteg.  Som att springa i Globen.  Det var dessa tankar jag hade när gårdagens träningspass led mot slutet.  Först löpning på stranden och sedan avslutningsvis trappor.  Jävligt branta trappor.  167 branta och ganska stora steg.  Från toppen ända ner till stranden.  Sedan upp igen.  +35 grader varmt, 100% luftfuktighet och inte ett moln på himlen.  Nu ska man knäcka Mexikanarna med att visa hur man tränar.  Att springa upp och ner där många knappt orkar gå gör en stark!  Kom igen Cancer Boy.  Kämpa!!

Första gången gick det ganska lätt.  Andra gången var det jobbigare. Tredje gången var man helt slut.  Fjärde gången och framåt är det  bara att kämpa.  Löpning är precis som sex med frugan./Ironman, Puerto Escondido, Mexico 2015

Det var ett bra tag sedan jag körde trappor.  Det kan väl inte vara något problem?  Nja, jag hade glömt bort att vaderna har åsikter om att springa som en idiot uppför trappor. Att man blir idiotförklarad av alla som ser på vid denna träning behöver inte tilläggas.  Men det känns så jäkla bra efteråt när man sitter vid polen med ett glas vitt i handen.

Trappor är en toppenbra variation på den vanliga löpträningen.  Det bygger styrka i benen och rusherna uppför blir som intervallträning.  Träningspassen kan vara korta men ända bra.  Kvalitet och inte kvantitet. Rusher?  Nja, efter ett par vändor ned till stranden handlar det mest om att överleva.  Att utsikten ned mot det turkosa vattnet är magiskt glömmer man snabbt. Endast en fet Amerikan skulle kalla mitt hasande mot slutet för en sprint. Man svettas ju normalt absurbt mycket även i Sverige.  Här då?  Kläderna blir en aning blöta.  Som om man först badat med kläderna och sedan blivit våldtagen av frugan i poolen en halvtimme.

Har du trappsteg i närheten?  Prova trappträning.  Om det är för jobbigt att springa gå då istället.  Grym träning!  Inga trappor?  Hitta då  en brant backe och kör sprints upp och ner.  Ingen backe?  Sluta svamla och börja träna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

No related posts.

Kommentarer r stngda.